Hogyan kezdj el blogolni?

Ma nagyon nehéz blogolni, mert az „ingyenes” platformok nagyon kevés felületet adnak, ezért nem azt kell eldöntened, hogy kiknek írsz, hanem hogy mi a célod a blogoddal?

A blogodnak több célja lehet, ha komolyan gondolod!

Célok:
– segíteni másoknak, mert van valami amit te megéltél, megtanultad és tudás megosztás miatt érzed, hogy írnod kell,
– hírdetni akarsz (terméket, szolgáltatást, vállalkozást, brand-et)
– közösséget akarsz építeni,
– vállalkozásodnak akarsz segíteni, plusz tartalomgyártással.

A blog célja sok féle lehet, de hol blogolj?

Nem akarok bizonyos online újságoknak reklámot csinálni, ezért ezektől most eltekintve, nem sok lehetőség van blogolni. Vagyis ami van, azért fizetned kell.
Egyszer a domain nevet, majd a tárhelyet. Ez átlagban megúszható 12.500Ft / évtől. De, és itt jön a komolyabb összeg, a webdesigner, aki beállítja az oldaladat, és a stílust, ami védjegyed lesz. Itt még nem ejtettünk szót a SEO-ról, a marketingről, hírdetésekről, és az ingyenes felületről érkező olvasókról, csak arról, hogy van egy blogod, ami már most pénzbe kerül! Elnézést, ha ezzel most elkeserítettem bárkit is.

DE! Ha ezeket belefektetet, akkor sosem fogják elvenni a blogodat, mint ahogy az nlc húzta ki a talajt rengeteg blogger alól. Ez biztonságot ad, és rengeteg lehetőséget, ami szerintem nem elhanyagolható, ha hosszútávon gondolkozol.

Tegyük fel megvan a design, elindul a megalakulás folyamata, neked ekkor már tudnod, kell hogy mivel töltöd fel a blogodat.

Menü pontok

Találd ki, milyen menü pontok lesznek az oldaladon, és azoknak a szövegeit már jó ha előre megírod, a tervezés fázisában!

Kapcsolat, bemutatkozás…stb. De ami fontos, hogy legyen célja / üzenete a blogod mondanivalójának, ami egyértelmű, mindenki számára!

Egy tipp a végére!
Én minden ügyfelemtől kérek 24 blog poszt címet!

Van, aki ilyenkor nagyon is megijed, és tolja halasztja…mert nem elég bátor, neki futni ennek a feladtnak. Emiatt is jön a 24 bejegyzés cím megírása, amit mindenkitől kérek, akik velem dolgoznak. Először mindenki sokkot kap, de ha jobban belegondolunk ez nem sok.

Miért kell ezt megírnod mielőtt elkezded a blogodat?

  • Látni fogod, hogy építed fel a blogod tartalmát.
  • Látni fogod feketén fehéren milyen ötleteid vannak a blogoddal kapcsolatban.
  • Megtapasztalod, hogy egy gondolatból, hogy jön a következő, és a következő, és a ….
  • Majd végül rájössz arra is, hogy egy kis időráfordítással milyen sok ötleted van, amit meg akarsz osztani másokkal.

Ez a 24 blog poszt lista késöbb arra is jó lesz, ha valami miatt elvész az írány vissza tudj nézni, hogy mit is akartál mikor elkezdtél írni. Ha megvan a 24 poszt címed, szinte biztos vagyok abban, hogy nem fogsz megállni…legalábbis eddig aki megcsinálta, mind tovább írta a listát.

Te megírtad már?

Hajrá BloggerKépző!
Folytatjuk 🙂