30 napos poszt kihívás – Karácsony, ahogy én készülök rá

Készítettem egy 30 napos poszt kihívást bloggereknek, ami karácsonyig szól, és mindennap írni kell egy megadott témával kapcsolatban, aminek listáját a Facebook zárt csoportban találhatod.
A mai témánk: Karácsony, ahogy én készülök rá

Engem nagyon meglepett, hogy november első hetén már tele voltak a boltok karácsonyi díszekkel. Bevallom már zavar évek óta, de most aztán nagyon, mert a gyermekem már érti, hogy van a karácsony, de nem érti mikor…

Egy kis embert nem lehet csak úgy átverni, mert a mai négy évesek igenis okosabbak mint mi voltunk négy évesen, és ez bizony okozhat némi „gondot”. Így mi szülők hoztunk szabályokat, és amennyire csak lehet egyszerűen nem megyünk vele vásárolni, csak ha nem tudjuk másként megoldani. Igen a covid miatt sem visszük magunkkal vásárolni a gyermekünket, csak akkor ha tényleg elkerülhetetlen.

Nagyon szeretem a karácsonyt, annak ellenére, hogy nem minden emlékem jó az ünneppel kapcsolatban, de arra figyelek, hogy a lányom ebből ne sokat érezzen.

Nálunk a karácsonyi készülődés igazából Mikulással érkezik.

De 2014. december 6-án hunyt el az édesanyám, én aznap igyekszem nem arra a napra gondolni, de mivel aznap mindenki Mikulás őrületben van, megpróbálok vidám lenni, még akkor is ha akkor fekete ruhát viselek. Tavaly a lányomat megleptük a Mikulás ajándékokkal, és annyira cuki volt, hogy cumival, kómásan és lassan közelítette meg a csizmákat, hogy azt valószínüleg sosem fogjuk elfelejteni.

A Mikulás után díszítjük fel a házat, készülhet pár mézeskalács, beszélgetünk arról, hogy miket készítünk ajándékba, mit veszünk fel…stb. Ahogy azt egy négy éves szintjén el lehet magyarázni.

Ez az év, lehet nehezebb a kereskedelemben dolgozóknak, ezért ebben az évben minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a hazai termékeket készítőket támogassuk, mert nekik ez is nagy segítség. Úgy látom, ők most akarva akaratlanul is de nagyon nehéz helyzetbe kerültek, és ezen csak mi: vásárlók tudunk segíteni!

Neked mit jelent a karácsony, mikortól készültök rá?

Hajrá BloggerKépző!