2020-as év értékelése, és előre tekintés 2021-re

Átléptünk a 2021-es évben, és szembejött egy kép a hírfolyamban, hogy „Örültök, hogy vége van a 2020-as évnek, de csak úgy jelzem, hogy a Mad Max is 2021-ben játszódik” Remélem sokan úgyanúgy felnevettek a kép láttán mint én.

A 2020-as évben én nagyon sok mindent terveztem és szépen lassan el is kezdtem, addig a pontig amíg magam is át estem a korona víruson.

Az alatt az öt hét alatt gyakorlatilag minden tervem a szemetesben landolt és egy kicsit maga alá temetett egy új érzés, amivel nem tudtam mit kezdeni. Erre a fura állapotra akkor jöttem rá, amikor először mentem bevásárolni munka után. Mindenki maszkot viselt, és betartották a másfél méter távolságot és akkor értettem meg, hogy a szorongás az, ami hetek alatt rám pakolódott, és mivel nem volt neve tudtam tenni ellene.

Aztán rájöttem hogy tennem kell valamit! Első körben minden hírportál oldalról kiléptem, nem követtem sem a Facebookon, sem Twitteren, sehol. Olyan embereket is töröltem a közösségi oldalakon, akikre nem voltam kiváncsi. Kiléptem rengeteg nyílt és zárt csoportból, és nem néztem híreket sem, csak játszottam a gyerekkel és próbáltam új fókuszt találni előre.

Továbbá olvastam könyveket, blogokat, terveztem, játszottam a gyerekkel. Viszont nagyon gyorsan kiderült számomra az is, hogy nem vagyok jó az online kapcsolattartásban. Elfelejtek születésnapokat, nem tudok sokat ülni a gép előtt, ha ott a gyermek, vagy éppen 8 órában dolgozom a gép előtt…szóval ezt még gyakorolni kell, de remélem nem sokáig. Rájöttem arra is, hogy hiányzik az utazás, a barátokkal való kávézás, beszélgetések, az ölelések, a séták, a zene, a koncertek…és még ezer dolog, ami egy év alatt gyakorlatilag megszűnt létezni.

A blogolás terén is rengeteg változás volt, emlékezzünk arra, hogy mi történt az index.hu-val, ami kihatott a blog.hu-s megjelenésekre. Illetve 2021-re a cafeblog is megszűnt és ezzel gyakorlatilag megszüntették a női témákban író bloggerek ingyenes megjelenési lehetőségét. Ez az év a bloggerekre nézve nagyon nehéz, és sok változtatásra kényszerített mindenkit.

De történtek izgalmas dolgok, persze csak iróniával kezelve:
– beiratkoztunk online az óvodába,
– még a második hullám előtt megműtöttek engem is, és hála a jó égnek mind jól ment,
– nem voltunk nyaralni,
– nem volt nagy születésnapozás, karácsonyozás, szilveszteri buli…semmi, csak otthon voltunk, de az ovinak nagyon örültem, hogy két hét karantént leszámítva, de jól tudott működni.
– megtanultam otthonról dolgozni, meg a munkahelyre is menni,
– okosan maszkot választani, a táskáim még most is tele vannak kézfertőtlenítővel, szóval tényleg sok minden megváltozott.

A 2020-as évben kipróbáltam még egy csomó új dolgot is.

Előfizettem a Spotify zenei szolgáltatásra, a Netflixet néztünk meséket, filmeket, sorozatokat, szigorúan angolul. Óvatosan, de annál izgalmasabb világot is felfedeztem az AliExpresszen, ahol meglepő módon sok jó dolgot is találtam. Vásároltam táskát, fülbevalókat, nyakláncot, ragasztót, matricákat, játékokat, tolltartót, képeket. Használni kezdtem tudatosan a Trellot, a Canva programot, és egyéb más hasznosnak bizonyult applikációkat, amivel lassan de biztosan vissza találtam a fókuszpontra.

Visszatekintve azért voltak jó pillanatok:
– kaptam a karkötőt a Csináld magad bloggerétől – még a korona előtt, és nyárig kitartót – imádtam.
– elmehettem a híres Korda filmstúdióba, ahol sétálhattam a Vaják díszleteiben
– Réthy Fashion Évije meglepett egy nagyon szép, egyedi, kézműves táskával, ékszerekkel
– Online ügyfelekkel elkezdtünk egy mentor program együttműködést, ami a legmélyebb pillanatokban is feltöltött, mert arra nagyon is szükségem volt a 2020-s évben.

Arra a bizonyos fókuszra, ami ebben az évben többször is eltűnt, ennek az egyik fontos állomása volt a Tartalom egész évre kiadványát, amit letölthettek: ITT

Nagyon sok tervem van 2021-ben, amit remélem ebben az évben meg is tudok valósítani, és amivel fejlődésnek tudom indítani a tényleges tartalomgyártást a bloggereknek is.

Hajrá BloggerKépző, megyünk előre 2021-ben!